ESA ve NASA olarak canlı yayınlanacak James Webb Uzay Teleskobu 12:20’de Fransız Guyanası’ndaki Avrupa Uzay Limanı’ndan ESA’nın Ariane 5’inde uzaya fırlatıldı GMT / 13:20 CET (07:20 EST / 4:20 PST) 25 Aralık Cumartesi.

Bu görev, ESA, NASA ve Kanada Uzay Ajansı arasındaki onlarca yıllık titiz planlama ve uluslararası işbirliğinin doruk noktasıdır.

Webb, şimdiye kadar uzaya fırlatılan en büyük, en güçlü teleskop olacak. Hubble’dan sonraki büyük uzay bilimi gözlemevi, Evrenle ilgili olağanüstü soruları yanıtlamak ve astronominin tüm alanlarında çığır açan keşifler yapmak için tasarlandı.

Uluslararası işbirliği anlaşmasının bir parçası olarak ESA, Ariane 5 fırlatma aracını kullanarak teleskopun fırlatma hizmetini sağlıyor. Ortaklarla birlikte çalışan ESA, Webb misyonu için Ariane 5 uyarlamalarının geliştirilmesinden ve kalifikasyonundan sorumluydu.

Webb, Avrupa Uzay Limanı'nda Zaman Çizelgesi'ni Başlattı

Webb, Avrupa Uzay Limanı’nda zaman çizelgesini başlattı. Kredi bilgileri: ESA

Kendi dilinizde iletim

ingilizce: Tüm ortaklardan uzmanların yer aldığı İngilizce canlı lansman yayını, ESA Web TV kanal 1’de ve ESA’nın YouTube kanalında CET 12.00’de başlayacak.

Canlı yayının ardından, ESA Web TV kanalı 1’de canlı olarak yayınlanacak olan bir lansman sonrası medya brifingi izleniyor.

Fransızca: ESA Web TV kanalı 2, lansmandan 32 dakika önce ve yayının sonuna kadar İngilizce yayının eşzamanlı çevirisi olan Fransızca canlı lansman kapsamını taşıyacaktır.

İspanyol: İspanyolca bir lansman öncesi program, YouTube’da 12:30 CET’de başlayacak ve 13:02 CET’de sona erecek ve ardından canlı lansman yayını yapılacaktır.

Webb Teleskopu ve Ariane 5 Kaplama

James Webb Uzay Teleskobu, Avrupa’nın Fransız Guyanası’ndaki Uzay Limanı’ndan ESA’nın Ariane 5’inde 12:20 GMT / 13:20 CET’de (07:20 EST / 4:20 PST) uzaya fırlatılırken ESA ve NASA canlı yayın yapacak. 25 Aralık Cumartesi. Bu görev, ESA, NASA ve Kanada Uzay Ajansı arasındaki onlarca yıllık titiz planlama ve uluslararası işbirliğinin doruk noktasıdır. Kredi: ESA/CNES/Arianespace

çevrimiçi katıl

#WebbFliesAriane hashtag’i ile çevrimiçi sohbete katılın

Twitter: @ESA_Webb, @o, @NASAWebb, @esa_sts, @ariane5, @esaoperasyonlar

Facebook sanal sosyal etkinliği: https://www.facebook.com/events/305381571443979

İspanyolca: Facebook ve heyecan





#Webb #Uzay #Teleskobunu #Canlı #İzleyin #İngilizce #Fransızca #veya #İspanyolca